Cât de multe litiere am nevoie?

Cât de multe litiere am nevoie?

Deși pare puțin banal, o litiera murdară poate duce la probleme serioase de comportament și probleme medicale la pisici, cum ar fi:

  • Urinarea în loc nepotrivit
  • Marcare cu urina
  • Defecarea directă în afara cutiei de gunoi
  • Predispoziția potențială la problemele medicale

Acesta este motivul pentru care medicii veterinari susțin obținerea de n + 1 litiere. Cu alte cuvinte, dacă aveți n = 3 pisici, trebuie să aveți n + 1, sau patru litiere.  În timp ce acest lucru poate părea o suprasolicitare, amintiți-vă că pisicile sunt afectate de îngrijirea și curățenia litierelor și ați avea mai degrabă un efort suplimentar la curățarea litierei decât urinarea necorespunzătoare în casă (de exemplu, pipi în coșul de rufe, plantele, pivniță sau pe jos).

Pisicile sunt foarte egoiste și preferă să nu imparta teritoriul, deci cu cât mai multe pisici aveți, cu atât este mai mare riscul de probleme comportamentale de urinare în casa dvs. Dacă aveți pisici care nu se împacă bine, puteți găsi că o pisică este prea timidă pentru a merge într-o litiera comuna.

Beneficiul de a avea mai multe litiere, în întreaga gospodărie, este că puteți descoperi că fiecare pisică își ia o litiera specială, teritoriul ei intim privat. Mai important, știți unde și ce tipuri de litiere este perfect pentru pisica ta.

Data viitoare când vă aflați într-un magazin de animale de companie, aruncați o privire în jur – veți fi uimiți de varietatea de opțiuni de litiere pe care le aveți la dispoziție. Puteți cumpăra litiere înalte, litiere scurte, litiere mici, litiere uriașe, litiere cu cupe automate, litiere de diferite forme și culori și litiere acoperite și neacoperite. Majoritatea vin cu un capac, dar nu toată lumea alege să le folosească. Când sunteți la îndoieli, faceți puțin – la urma urmei, litierele se procura de regula pentru tota viata pisicii. Personal, tolerez numai cutii de gunoi acoperite, în gospodăria mea. Îmi plac pentru că ajută la izolarea prafului și a mirosului de pisică, împiedică împrăștierea excesivă a gunoiului pe podea și sunt mai prietenoase din punct de vedere estetic față de gospodăriile casnice.

O problemă cu o litiera acoperită este aceea că, într-o gospodărie cu mai multe pisici, pisica mai sub-misivă se poate simți „prinsă” într-o litiera acoperită de o pisică care se apropie; în consecință, poate fi prea timidă să intre într-o litiera acoperită, dacă se simte agitată. Dacă pisicile se înțeleg bine, încercați litiere acoperite, deoarece scade dramatic „murdăria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *